Pica me sallam pikant alla diavola

Pica alla diavola është një nga recetat më të dashura të kuzhinës italiane për ata që pëlqejnë shijet e forta dhe pikante. E njohur për sallamin e saj të kuq të mbushur me erëza dhe djegës, kjo pica është perfekte për një darkë të ngrohtë familjare ose për një mbrëmje me miqtë. Brumi i butë, salca e domates së freskët dhe mozzarella e shkrirë përbëjnë kombinimin ideal për të nxjerrë në pah shijen e sallamit pikant.

Kjo recetë është një zgjedhje e shkëlqyer kur dëshironi të sillni në tryezë një copëz nga kuzhina tradicionale italiane, por me një twist të guximshëm. Mund ta përgatisni në shtëpi lehtësisht dhe është gjithmonë një surprizë e këndshme për të gjithë ata që e shijojnë.

Përbërësit

  • 400 g brumë pice i gatshëm ose i përgatitur në shtëpi
  • 150 g sallam pikant (alla diavola), i prerë në feta të holla
  • 200 g mozzarella e freskët, e copëtuar
  • 200 ml salcë domatesh (passata)
  • 2 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
  • 1 lugë çaji rigon i thatë ose i freskët
  • 1 spec djegës i freskët (opsional)
  • Kripë dhe piper sipas shijes

Si të përgatitet

  1. Nxehni furrën në 220°C përpara se të filloni përgatitjen e picës. Nëse keni gur për pica, vendoseni në furrë për t’u nxehur.
  2. Hapni brumin e picës në një tavolinë të pudrosur lehtë me miell, duke i dhënë një formë të rrumbullakët ose katrore sipas dëshirës. Vendoseni mbi një tepsi të mbuluar me letër pjekjeje.
  3. Lyejeni bazën e brumit me salcën e domates dhe shpërndajeni në mënyrë të barabartë. Shtoni pak kripë, piper dhe rigon për shije.
  4. Vendosni mbi të fetat e sallamit pikant duke u siguruar që të mbulohet çdo pjesë e bazës. Nëse doni shije më të fortë, shtoni disa feta speci djegës.
  5. Shpërndani mozzarella-n e copëtuar mbi sallamin, duke u kujdesur të mos e mbuloni plotësisht që të duket bukur pas pjekjes.
  6. Spërkatni me vaj ulliri ekstra të virgjër dhe futeni picën në furrë të nxehtë për 12-15 minuta, derisa brumi të marrë ngjyrë të artë dhe djathi të shkrihet bukur.
  7. Nxirreni nga furra dhe lëreni të pushojë për 2 minuta përpara se ta prisni. Shërbejeni të ngrohtë.

Këshilla të vlefshme

  • Përdorni sallam pikant cilësor me përbërës natyralë për të ruajtur shijen autentike italiane.
  • Nëse preferoni brumë më krokant, pjekeni në një gur pice ose tepsi gize.
  • Mozzarella e freskët jep shije më të butë, ndërsa mozzarella e tharë do të krijojë një shtresë më krokante.

Përfitime ose shoqërime

Pica alla diavola shoqërohet në mënyrë të shkëlqyer me një gotë verë të kuqe të thatë ose birrë artizanale me shije të balancuar. Gjithashtu, mund të përgatitet me një sallatë të freskët me rukola dhe parmixhano për një vakt të plotë dhe të lehtë.

Cila është mënyra juaj e preferuar për ta shijuar picën alla diavola? Na shkruani mendimet tuaja dhe ndani me ne eksperiencat tuaja në kuzhinë!

More Articles & Posts